Bouwen

Werken aan de gebouwde omgeving is werken aan de toekomst en wie weet is het wel jouw eigen toekomst! Probeer zelf uit of dit wat voor jou is en doe mee met één van de onderstaande twee programma’s: of je gaat naar de werkplaats bouwen-wonen-interieur of je doet projectontwikkeling waarbij je schildert en ontwerpt.

Werkplaats bouwen, wonen & interieur

In de werkplaats bouwen, wonen & interieur ga je samen met klasgenoten een houten tuinhuisje bouwen, met alles erop en eraan: wanden, daken, ramen en deuren. Je kunt ook zelf eens een muurtje metselen of dakpannen leggen. Bij Infra ga je het tuinhuisje voorzien van een terras, van een straatje naar het tuinhuisje en zul je ook – volgens de regels – moeten waterpassen. En bij hout- en meubel maak je o.a. de kozijnen die nodig zijn voor het tuinhuisje. Natuurlijk moet er ook geschilderd worden, je leert afplakken en hoe je een strakke lijn kunt schilderen.

Projectontwikkeling

Schilderen

Als schilder breng je kleur aan je omgeving. Je adviseert een klant over kleurtoepassing en keuzes voor de juiste bescherming van hout, metaal en muren, plafonds en wanden. Je werkt bij particuliere klanten, woningbouw, nieuwbouw en bedrijven. Tijdens de workshop schilderen en decoreren ga je een nieuw verfblik beschilderen in regenboogkleuren. Hierbij gaat het om een goede voorbewerking voor de hechting van de verf door het blik te ontvetten en te schuren. Daarna wordt het in zes vlakken strak afgeplakt en de kleuren in de juiste volgorde geschilderd. Als laatste kun je met plakletters bijvoorbeeld je naam op het blik aanbrengen. Het blik mag je natuurlijk meenemen naar huis en kun je gebruiken als opbergblik.

Ontwerpen

Bij het beroep van ontwerper in de gebouwde omgeving moet je denken aan alles wat je in en om het huis kunt zien. Het huis zelf, de inrichting, de tuin en de omgeving. In deze workshop ga je op het gebied van bouw, wonen en interieur aan de slag met een ontwerpprogramma op de computer waarbij je je eigen huis en of slaapkamer gaat ontwerpen. Ook de infrastructuur (straat, parkeerplaatsen) rondom het huis hoort hierbij.