Over Techniek Experience

Zeeuws-Vlaamse bedrijven ‘schreeuwen’ om jong opgeleide technici. Daarom organiseren een veertig regionale bedrijven, de vo-scholen, Industrieel Museum Zeeand en Huis van de Techniek ieder jaar de ‘Techniek Experience’. Een project voor tweedejaars leerlingen die middels een gastles, een bedrijfsbezoek én een ‘LOB-opdracht’ kennismaken met één van de deelnemende bedrijven en kunnen nadenken over de vraag of een keuze voor techniek iets voor hen is.

Het project wordt afgesloten met de ‘Techniek Experience Day’, een dag waarbij de leerlingen aan de hand van workshops kennismaken met de verschillende sectoren die tot de techniek behoren. Elektro-, metaal- & installatietechniek, procestechniek & maintenance, bouw en logistiek zijn de vakken waar de jongeren intensief kennis mee maken. Ook krijgen de leerlingen volop de gelegenheid in gesprek te gaan met professionals én professionals-in-opleiding (BBL-leerlingen en stagiairs). De Techniek Experience Day vindt plaats in week 11 2023 in het Industrieel Museum in Sas van Gent.

Techniek Experience is een initiatief van Huis van de Techniek

Huis van de Techniek coördineert, regisseert en faciliteert in Zeeland de initiatieven die worden ontwikkeld om alle Zeeuwse leerlingen in het kader van hun loopbaanoriëntatie kennis te laten maken met de mogelijkheden die een keuze voor techniek voor hen kan betekenen. Meer informatie: www.huisvandetechniek.nl.